Windows 7 - de nieuwste versie van Microsoft's besturingssysteem - is sedert november 2009 op de markt.

Is Windows 7 beter dan Windows Vista?
Windows 7 is vooral "lichter" dan Windows Vista: dit betekent dat het besturingssysteem niet zo veel eisen stelt aan de hardware als Windows Vista en bijgevolg de indruk heeft dat het sneller is.
De wijzigingen zijn voornamelijk "onder de motorkap". Het is een stabieler systeem en voelt sneller aan.

Vista op zich was niet slecht, op voorwaarde dat het juist geconfigureerd was! Probleem was wel (en dit is nog niet helemaal opgelost in Windows 7) dat oudere software en hardware niet werkten met Windows Vista. Ondertussen zijn gelukkig nagenoeg alle software en hardware aangepast naar de nieuwe standaarden.

Nieuwe hardware
Windows 7 vergt toch nog altijd wat van uw machine. Om redelijk met Windows 7 te kunnen werken heeft u (aanbevolen) onderstaande hardware nodig:
Om te bepalen als uw computer klaar is voor Windows 7, kan u gebruik maken van de Windows 7 Upgrade Advisor van Microsoft. Klik hier om dit programma te downloaden... (Engelstalig)

Oude software op Windows 7
Kan alle oude software ook draaien onder Windows 7?
Dat is een moeilijke vraag. Veel hangt af hoe de software geprogrammeerd is. Ook hiervoor kan u gebruik maken van de Windows 7 Upgrade Advisor van Microsoft (zie hierboven). Het is wel zo dat als de software niet werkte onder Windows Vista deze software ook NIET zal werken onder Windows 7!

Kan ik Windows 7 op mijn oude computer installeren?
Waarschijnlijk niet (zie ook de systeemvereisten hierboven), tenzij u zeer recente computer aangekocht heeft.

U kan eventueel een upgrade naar Windows 7 overwegen, maar dat moet geval per geval bekeken worden.
Oudere software zal niet meer werken onder Windows 7! Gebruik in ieder geval eerst het Windows 7 Upgrade Advisor programma (zie boven) vooraleer u de stap waagt... (of vraag raad aan Gerdisoft).

Welke versie van Windows 7 heb ik nodig?
Er zijn helaas nogal wat versies van Windows... Klik hier om een volledig overzicht te krijgen. Indien u door de bomen het bos niet meer ziet: contacteer Gerdisoft!